Manganorobot d.o.o

Oprema za automatizovani hendling obuhvata široki spektar različitih grupa proizvoda koji omogućavaju da automatizovani hendling u potpunosti prilagodimo potrebama pogona.. Automatizacija procesa hendlinga je pravi izbor ukoliko želite da smanjite fizičke napore zaposlenih i povećate produktivnost bez brige o nedostatku radne sange.

Napredovanje industrije za automatizaciju dobili smo priliku da roboti mogu da rade zajedno sa zaposlenima, pomažu im i unapređuju procese. Roboti mogu prenositi ili sortirati proizvode, pakovati ih, raditi proces paletizacije i druge procese koji zahtevaju dodatni napor zaposlenih. Velika prednost automatizacija proces hendliga je konstantnost u kvalitetu koji se ogleda u mogućnosti robota da rade izuzetno precizno, fleksibilno i po posebnim zahtevima, bez prestanka.

Proces hendlinga se svodi na premeštanje proizvoda sa jedne pozicije na drugu, što se često naziva „Pick and Place“ aplikacijama. Kako bi automatizovani hendling bio potpuno prilagođen vašoj proizvodnji, biraju se različiti proizvodi, od robota, preko gripera za robote koji će biti savršeno prilagođeni potrebama proizvodnje, do vision sistema.

Robot za hendling

U zavisnosti od karakteristika proizvodnje, bira se robot za hendling koji bi odgovarao svim zahtevima automatizacije. Universal robot nudi 4 tipa poslednje E serije kolaborativnih robota različitih performansi.
Ključne stavke – dohvat i nosivost.

automatizovani hendling robot za hendling
universal robots
collaborative robots 
kolaborativni roboti 
industrijski roboti

UR3e  je manji kolaborativni stoni robo za hendlingt, savršen za lake zadatke sklapanja. Kompaktni stoni kobot je težak samo 11 kg, ali ima nosivost od 3 kg, rotaciju od ±360 stepeni na svim zglobovima zglobova i beskonačnu rotaciju na krajnjem zglobu.

UR5e je odskočna daska ka poboljšanom kvalitetu proizvoda i produktivnosti. Opremljen intuitivnim programiranjem, raznovrsnom upotrebom i skoro beskonačnom listom mogućnosti za dodatke, UR5e je u stanju da dopuni proizvodnju bez obzira na vašu industriju, veličinu kompanije ili prirodu proizvoda.

UR10e – izuzetno primenljiv kolaborativni industrijski robot, koji pruža i visoku nosivost (12,5 kg) podizanje i veliki doseg (1300 mm), što ga čini veoma pogodnim za širok spektar primena u održavanju mašina, paletizaciji i pakovanju.

UR16e – nosivosti do impresivnih 16 kg korisnog tereta, idealan je za upotrebu u održavanju teških mašina, rukovanju materijalom, pakovanju i aplikacijama za zavrtanje. Ovaj moćni robot omogućava uzimanje teških alata na kraju robtske ruke i rukovanje sa više delova, a posebno je koristan za postizanje kraćeg vremena ciklusa.

UR20 – najmoćniji kolaborativni robot iz UR porodice koji pomera granice peformansi svojih prethodnika. Nosivosti do 20 kg korisnog tereta i dohvata do 1750 mm sa 65% većom brzinom, predstavlja odličan izbor kada je u pitanju rukovanje većim masama.

Griperi za automatizovani hendling

Velika raznovrsnost gripera pruža mogućnost da automatizovani hendling u potpunosti bude prilagođen vašem pogonu. OnRobot firma kreirala je gripere koji funkcionišu po sistemu vakuuma ili hvataljki, koje se mogu adaptirati proizvodim razločitih specifikacija, čak i onim sa posebnim zahtevima poput stakla, proizvoda mekanih površina i hrane koja treba da očuva kvalitet i dr.

automatizovani hendling onrobot griperi onrobot

Finger porodica gripera

Grupa gripera sa preciznim, felksibilnim intelignetnim hvataljkama koje se vrlo jednostvno instaliraju i prilagođavaju potrebama vašeg procesa hendlinga. U ponudi su grperi sa 2 ili 3 hvataljke, različitih performansi. Finger podoricu čine sledeći griperi: 2FG7 FINGER GRIPPER, RG2 FINGER GRIPPER, RG2-FT FINGER GRIPPER, RG6 FINGER GRIPPER i 3FG15 FINGER GRIPPER.

OnRobot griperi sa hvataljkama imaju mogućnost izmene nastavlja hvataljki tako da ih možete u potpunosti prilagoditi obliku i potrebama vašeg proizvoda.

Vakuum porodica gripera

Vakum griperi su osmišeljni za uštedu vremena u povećanje produktivnosti i ispunjavanje specijalnih zahteva hendlinga. Izuzetno fleksibilni griperi koji mogu rukovati težinama do 15 kg po hvatu. Griperi su različitih performansi i odgovaraju različitim potrebama, od paletajzinga do rukovanje sitnim predmetima.

Vakuum prodicu gripera čine: VGC10 VACUUM GRIPPER, VG10 VACUUM GRIPPER i VGP20 VACUUM GRIPPER.

automatizovani hendling 
onrobot griperi
onrobot

Za automatizovani hendlinga koji zahteva izuzetnu delikatnost napravljen je Soft griper koji je izuzetno primenljiv prehrambenim industrijama, kozmezičkim i farmaceutskim industrijama. Izuzetno lako rukuje predmetima koji su lomljivi ili izuzetno delikatni za hvat. Vakum skuplja fleksibilne ivice gripera do mere koja je potrebna za prenos predmeta, ali bez ostavljanja otisaka i mogućnosti da se predmet ošteti delovanjem veće količine pritiska nego što predmet može da podrži.

Ostali OnRobot griperi

OnRobot magnetni griper, osmšljena za metalne elemente, a široko prilagodljiva veličini i težini predmeta.

2FGP20 griper paletajzer je odlično rešenje za povećanje produktivnost i performansi paletajzinga u industrijama. Idealno se uklapa uz Lift 100, robotski lift visoke nosivoti koji pomeraju granice u paletajzingu. 

onrobot paletajzing robotski lift lift100

Vision sistemi za automatizovani hendling

Glavna uloga vison sistema je da unapredi automatizovani hendling prikupljanjem informacija iz okoline koje integriše i utiče na pokrete i radnju robota za hendling. Pomoću vision sistema možete odrediti dimenzije, konture i boje predmeta ili kutija i prilagoditi raspored predmeta unutar određenog prostora.

Primer je PhoXi 3D scanner koji ima mogučnost da identifikuje koordinate predmeta kojim se rukuje i usmeri robotsku ruku ka njemu. Ovo je izuzetno korisno kada predmeti nsu tačno pozicionirani ili kada su „razbacani“. Pored toga, ovaj sistem može identifikovati slobodan prostor u kutijama ili na paletama i preračunava mogućnost da se taj prstor popuni.

3d vision sistemi 
Photoneo 3D skener
Onrobor Eyes

OnRobot Eye je takođe sistem vizije koji omogućava integraciju informacija iz spoljašnje sredine radu robota. Jednokratna detekcija za više objekata minimizira vreme ciklusa. Fleksibilan, prilagodljiv sistem vizije sa montažom na robota ili eksternom montažom idealan je za skoro svaku zajedničku primenu. Automatizacija procesa hendlinga uključuje više elemenata koje je potrebno sinhronizovati i u potpunosti prilagoditi potrebama pogonama.

Za sve informacije i konsultacije, kontaktirajte nas putem mejl adrese office@manganorobot.com.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *