Manganorobot d.o.o

Kolaborativni roboti su dizajnirani da dele radni prostor sa ljudima, čineći automatizaciju lakšom nego ikada ranije za preduzeća svih veličina. Kolaborativni roboti pružaju proizvođačima pristup svim prednostima nepredne robotske automatizacije, bez dodatnih troškova povezanih sa tradicionalnim robotima, kao što su otežano programiranje, dugo podešavanje i potreba da se radna ćelija zaštiti. Ovo automatizaciju čini pristupačnom i brzo isplativom.

Kolaborativni roboti
Universal robots
Izvor: Universal robots

Saradnjom sa Danskom kompanijom Universal robots želeli smo da ponudimo domaćem tržištu jednostavan i brz pristup kolaborativnim robotima.

Kolaborativni roboti – 4 osnovne prednosti

  • Jednostavno programiranje

Jedinstvena tehnologija Universal robota omogućava peraterima bez iskustva u programiranju da brzo postave i upravljaju robotima.

  • Brzo podešavanje

Universal robots sproveo je revoluciju u podešavanju smanjivši potrebno vreme sa nedelja na sate! Prosečno vreme potrebno za podešavanje koje su kupci Universal robota prijavili je samo pola dana. Iz iskustva naših kupaca, čak i operateri bez iskustva za raspakivanje, montiranje i programiranje jednostaavnih zadataka završili ispod očekivanog vremena.

  • Fleksibilnost

Universal kolaborativni roboti su lagani, pogodni za uske prostore i lako se prilagođavaju različitim zahtevima aplikacija. Promena alata i prilagođavanje novom procesu su brzi i jednostavni.

  • Bezbednost pri radu

Monotone, prljave i opasne poslove od sada možete poveriti robotima i time sprečiti nastanak grešaka koje nastaju isled zamora i naprezanja ljuskog faktora u proizvodnji. Pored toga, čak 80% Universal robota radi bez zaštite radne ćelije u neposrednom kontaktu sa ljudima.

Kolaborativni roboti
Universal robots Srbija
Automatizacija 
Roboti Srbija
Izvor: https://www.universal-robots.com/

Kolaborativni Universal roboti dizajnirani su da automatizuju ponavljajuće, opasne i monotone zadatke, pružajući istovremeno fleksibilnost i pouzdanost u radu.

Kolaborativni roboti zastupljeni su u gotovo svim industrijama, a njihova najčešća primena je u oblasti lepljenja, zaptivanja, farbanja, uvrtanja vijaka, umetanja delova, brušenja, poliranja, merenja, pakovanja i paletizacije.

 

Porodicu Universal kolaborativnih robota čine UR3e, UR6e, UR10e i UR16e, koje međusobno razlikuju nosivnost, dohvat i masa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *