Manganorobot d.o.o

 

Automatizacija šrafljenja donosi mnogobrojne benefite u finalnom kvalitetu proizvoda, jer uz pomoć raznovrsne ponude alata kolaborativni roboti pristupaju veoma precizno i sa tačno odgovarajućom silom, tako da proizvodnja dobija kontinuirani kvalitet.

robot za šrafljenje
automatizacija šrafljenja

Kolaborativni robot za šrafljenje pokazuje veliku prednost u odnosu na druge robote ili dodatnu opremu – poseduje bezbednosni sistem koji omogućava da robot bude potpuno bezebdno okruženje za interaktivni rad sa zaposlenima. Ako koalborativni robot za šrafljenje dođe u kontakt sa zaposlenima, bezbednosni sistem će zaustaviti dalji rad i kretanje robota. Ukoliko se kolaborativnom robotu doda neki od sistema vizije, moguće je da u potpunosti predvidi kontakt sa ljudima i zaustavi svoje kretanje i rad pre nego do kontakta dođe.

Osim bezbedonosnog sistema, robot za šrafljenje pokazuje mnogobrojne prednosti u poređenju sa tradicionalnim šrafljenjem. Automatizacija šrafljenja je pristupačnija, jer mašine koje se koriste u svrhe tradicionalnog šrafljenja su često velike i skupe i imaju ograničenu upotrebu. Takve mašine su napravljene za masovne proizvodnje sa velikim količinama i malim varijacijama. Tradicionalno šrafljenje u industrijama pokazuje malu fleksibilnost, uglavnom mogu raditi samo sa jednom vrstom zavrtnja, mogu se koristiti samo za šrafljenje i imaju komplikovano reprogramiranje koje zahteva stručnjaka sa posebnim znanjem u domenu pogramiranja.

Kolaborativni robot za šrafljenje – prednosti

Automatizacija šrafljenja donosi prednosti na svim poljima, pre svega u domenu isplativosti i fleksibilnosti.

Prednosti automatizacije šrafljenja kolaborativnim robotima u odnosu na tradicionalno šrafljenje:

  • zahtevaju manju investiciju i isplativiji su u kraćem vremenskom roku;
  • zauzimaju manje mesta u odnosu na velike mašine za šrafljenje;
  • jednostavni su za pogramiranje;
  • mogu se prilagoditi posebnim zahtevima koje proizvodnja nameće;
  • mogu raditi u okruženju sa zaposlenima, bez opasnosti od povreda na radu;
  • uz pomoć različitih gripera mogu se prilagoditi različitom tipu zavrtnja.

Kolaborativni robot za šrafljenje je pogodan i za male industrije, jer zahtevaju manje finansijsko ulaganje i isplativiji su, a naročita prednost je mogućnost zamene nastavka na robotu, nakon čega kolaboraativni robot možete koristiti za automatizaciju nekog drugog procesa.

Koji robot za šrafljenje odgovara mojoj proizvodnji?

Izbor kolaborativnog robota je individualni proces koji zavisi od potreba proizvodnje, a sprovodi se u saradnji sa tehničarima automatizacije. Naša firma poseduje tim tehničara koji dizajnira automatizovano rešenje, pronalazi odgovarajuću opremu i vrši instalaciju i obučavanje zaposlenih. Danska kompanija Universal robots nudi kolaborativne robote različitih performansi koji se mogu prilagoditi različitim zahtevima proizvodnje, a glavni faktor koji utiče na izbor modela robota je dohvat koji je neophodan. Kolaborativni roboti UR porodice (UR3e, UR5e, UR10e, UR16e i UR20) mogu pružiti dohvat od 500 mm do 1750 mm, u zavisnosti od modela.

robot za šrafljenje
automatizacija šrafljenja  
onrobot universal robots
šrafljenje

Automatizacija šrafljenja – izbor gripera

Iz OnRobot firme dolazi prava inovacija za šrafljenje – OnRobot robotska šrafilica sa magacinom šrafovske robe. Ova šrafilica lako automatizuje višestruke procese bez zastoja kod manuelnih promena, poseduje dinamičku kontrolu sile i inteligentno otkrivanje grešaka koje mogu nastati prilikom šrafljenja. Šrafilica se može koristiti za proizvode različitih veličina i materijala, uključujući plastiku, metal i drvo. Sve detalje o OnRobot šrafilici možete saznati klikom na ovaj link. Kao dodatak rešenju za šrafljenje, tu je magacin šrafovske robe koji skladišti i dodaje šrafove šrafilici i time u celosti automatizuje ovaj proces.

Pogledajte video koji prikazuje simulaciju proces šrafljenja sa OnRobot šrafilicom klikom na sledeći link:

Da li je robot za šrafljenje pogodan za manje proizvodnje?

Kolaborativni roboti pokazuju odličnu primenu, finansijsku isplativost i porast prduktivnosti kada su u pitanju male ili srednje proizvodnje. Naše rešenje za automatizaciju šrafljenja smo predstavili na ovogdišnjem Međunarodnom sajmu tehnike u Beogradu, gde smo dobili izuzetan odgovor malih i srednjih proizvodnji koje su pokazale inicijativu da tradicionalno šrafljenje u svojim pogonima automatizuju i time unaprede svoje poslovanje i proizvodnju.

Ukoliko želite da dobijete više podataka o automatizaciji šrafljenja ili nekog drugog procesa u vašoj proizvodnji, možete nas kontaktirati putem mejla office@manganorobot.com gde će naši tehničari odgovoriti na sva pitanja, zakazati konsultaciju ili uživo simulaciju automatizovanog procesa šrafljenja u našim prostorijama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *